Huidtherapie

Een huidtherapeut behandelt patiënten met een huidziekte of beschadigde huid. Tot de zeventiger jaren konden patiënten met huidproblemen alleen terecht bij een plastisch chirurg of een dermatoloog. Door de kennis van diverse disciplines te combineren is het beroep van huidtherapeut ontstaan.

Huidtherapie omvat een degelijke kennis van medisch-biologische, pathologische en therapeutische aspecten van de huid en omringende weefsels. Doel van een huidtherapeutische behandeling is het opheffen, verminderen of voorkomen van een stoornis of beperking als gevolg van een huidaandoening. Littekens, brandwonden, acne, overbeharing en oedeem zijn hier voorbeelden van.

Een huidtherapeut heeft een vierjarige HBO-opleiding gevolgd en kan werken in een eigen praktijk, in een groepspraktijk, in een gezondheidscentrum of in een ziekenhuis.

Marie-Thérèse Donderwinkel is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH).  De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg(wet BIG, artikel 34). Het  BIG-register(Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) is een Nederlandse databank, waarin officieel erkende gezondheidswerkers zijn geregistreerd.De deskundigheid van de geregistreerde beroepsbeoefenaren is hiermee voor iedereen herkenbaar. Daarnaast is Marie-Thérèse ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Hiermee bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit omdat daarvoor als eis geldt dat een huidtherapeut voldoende na– en bijscholing volgt.

Therapieën

U kunt bij ons terecht voor o.a. acnetherapie, camouflagetherapie, coagulatie, definitieve ontharing, littekentherapie, oedeemtherapie.

Verwijzing of eigen initiatief

Een huidtherapeut behandelt meestal op verwijzing van huisarts of specialist. Maar het is ook mogelijk om zelf een afspraak te maken. Voor een (gedeeltelijke) vergoeding via uw ziektekostenverzekering heeft u echter meestal een verwijzing nodig. Kijk voor meer informatie bij vergoedingen.

Ga voor meer informatie naar onze website:    www.huidtherapieolst.nl